GNOME-CA el 24 de juny a Vilanova i la Geltrú

Pels que us quedin forces després de la revetlla de Sant Joan en Lluís Sànchez ha estat coordinant l'organització del GNOME-CA, el conjunt de conferències en català dins de la GUADEC d'enguany. La idea és donar-li continuïtat anual a l'esdeveniment i que serveixi de punt de trobada de la gent que tenim interès pel GNOME.

El GNOME-CA és a  Vilanova i la Geltrú i comença a les 15.00 fins les 20.00. Ara mateix al programa provisional tenim: Introducció a GNOME, Introducció al desenvolupament d'aplicacions per a GNOME, GNOME en català, Experiències sobre l'ús de GNOME a l'empresa i l'administració.

També aprofitar per comentar el nou disseny de Gnome.cat que ha fet en Toni Hermoso, d'aquesta manera encara que fem servir el servidor de Softcatalà per hostatjar la pàgina i el Wiki adquireix una imatge pròpia. Les pàgines són les mateixes que vaig escriure fa unes setmanes. Us convidem a editar-les i millorar-les.

Per últim, Softcatalà ha esdevingut community partner de l'organització de GUADEC d'enguany, en la qual portem participant informalment i a mesura que el temps ens ho permès des del primer dia.

jordi | Wednesday 24 May 2006 - 12:16 am | | Default | No comments

Participació en les 10es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació

Aquesta setmana se celebren les 10es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació a Barcelona. He estat convidat al diàleg sobre programari lliure i Creative Commons a les 11.00 aquest divendres 26 de maig. Participarem en Ernest Abadal (de la Universitat de Barcelona) i jo mateix. 

Jo parlaré de programari lliure i de l'experiència com a autor que ha treballat amb un llibre amb Creative Commons i els resultats i perspectives que m'ha generat. Darrerament tothom que conec està estudiant o ha estudiat Informació i Documentació. Està clar que que si algú té futur avui en dia és la gent que pugui convertir el munt de dades que ens envolten en informació, i més encara, els que tinguin capacitat d'analitzar aquesta informació i treure'n conclusions (sense anar més lluny, tots els professionals que es dediquen a Business Intelligence)

jordi | Tuesday 23 May 2006 - 11:40 am | | Default | One comment

We won the champions folks!

Yesterday Barcelona won the UEFA Champions League final against the Arsenal at the Stade de France in Paris. It will go down in history as one of the most memorable matches that left fans at the edge of their seats from beginning to end. This picture was taken after the victory in a mexican bar near my place.

From left to right and from top to bottom: Jordi Mas (And yes, I bought the t-shirt long ago), Jesús Corrius, Jordi Irazuzta, Francesc Dorca, Toni Hermoso and Anna Grau (all we members of the Softcatalà OpenOffice.org Catalan team).

jordi | Thursday 18 May 2006 - 4:05 pm | | Default | Eight comments

Disponible la traducció al català del fulletó d'OpenOffice.org 2.0

Aquests dies en Francesc Dorca, en Xavi Conde, l'Anna Grau i jo mateix hem acabat la traducció del fulletó promocional de l'OpenOffice.org 2.0 al català. Teniu les fonts també aquí. El fulletó és part del material oficial de promoció d'OpenOffice.org que ha creat la mateixa comunitat. És un bon material per explicar els avantatges d'aquest paquet ofimàtic als usuaris.

jordi | Monday 15 May 2006 - 10:24 am | | Default | Two comments

Apaga y vamonos

Fa pocs dies van estrenar a Barcelona el documental Apaga y vamonos del barceloní Manel Mayol. Tenia ganes d'anar-lo a veure des del primer dia, de fet, vaig anar-hi dos cops ja que justament la primera nit que vaig anar-hi havien contra-programat una sessió del BAAF sense que la premsa actualitzes les seves dades (:-

El documental tracta els abusos d'Endesa (la qual està al dia a la premsa econòmica per l'OPA de Gas Natural) al poble maputxe a la zona del riu Bio-Bio durant el procés de construcció de la central hidroelectrica Ralco. A través, de testimonis de maputxes, polítics, i personatges rellevants pel que és l'història, es van narrant els fets. De les moltes coses preocupants, està l'aplicació de la llei antiterrorista contra indígenes o que la practica majoria de testimonis als judicis siguin anònims. L'Endesa que es dibuixa contradeix bastant l'Endesa que promovia el bon rotllo com a patrocinadora del "Fòrum de les cultures".

Malgrat que interessant,  cal dir, que en la meva opinió, el documental queda molt lluny d'obres mestres com Euskal pilota o el català Balseros i que en algunes ocasions està clarament esbiaixat. Els que tingueu interès, encara fan passes al cinema Casablanca a Barcelona.

jordi | Tuesday 09 May 2006 - 5:43 pm | | Default | One comment

Presentació de la traducció de l'OpenOffice.org 2.0 al català a Barcelona

Sun Microsystems, un dels proveïdors més importants de solucions informàtiques globals, i Softcatalà, una associació sense ànim de lucre que fomenta l'ús del català a les noves tecnologies, tenen el plaer de convidar-vos a la presentació que tindrà lloc dimarts vinent, 16 de maig de 2006, a les 11:00 hores del matí, a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de Barcelona.

En l'esdeveniment comptarem amb la presència de: Jordi Matas, vicerector de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona; Miquel Pueyo, Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Josep Fígols, Responsable de l'oficina de Barcelona de Sun Microsystems; i, Jesús Corrius, membre de Softcatalà i cap de projecte de la traducció al català d'OpenOffice.org.

Durant la roda de premsa s'anunciarà el llançament de l'OpenOffice.org 2.0 en català, el paquet ofimàtic més modern disponible en aquesta llengua. L'OpenOffice.org 2.0 és lliure i inclou un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials, un gestor de bases de dades i una aplicació per a edició d'HTML i presentacions. Es pot baixar gratuïtament des d'Internet.

Tot esperant poder comptar amb la vostra assistència, rebeu una salutació ben cordial.

DATA:     Dimarts, 16 de maig de 2006
HORA:     11:00am
LLOC:     Universitat de Barcelona
Sala de Juntes del Rectorat
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona

L'acte és obert a tothom i és d'accés gratuït.

jordi | Monday 08 May 2006 - 08:49 am | | Default | No comments