gbrainy 0.1

A few months ago I got exposed to the brilliant works of Terry Stickels. I got addicted. I bought most of his books and I solved most of his puzzles. He is fun, smart and not too complicated for an avergage fellow like me. Some months after that I started to get some MENSA official books and also get exposed to the works of Ryuta Kawashima and other similar folks, and by extension, to BrainAge and another similar computer games.

I decided that with the knowdlege adquiered in the recent months I could put together a platform for developing  brain-teaser and training games for GNOME using Mono and Cairo.

After a few weeks of work, here you have gbrainy 0.1. I decided to cut version 0.1 just with some logic puzzles written. However, I already have a defined roadmap for the next six months (available in the project's page). The idea is to evolve from the current logic puzzle only system to a more complete brain training game that includes arithmetical training, memory training and where you can setup easily the difficulty.gbrainy 0.1 - August 22, 2007

    * Initial release
    * 13 different logic puzzles included
    * Possibility to localize it to different languages (Catalan included)

Download:
http://www.softcatala.org/~jmas/gbrainy/gbrainy-0.1.tar.gz (md5sum 470d4fc4ce9905198f127493174aefd8)

Any feedback, translation of the application, idea or contribution is welcome! More information at gbrainy project's page.

jordi | Wednesday 22 August 2007 - 07:55 am | | Default | Five comments

Presentació de Softcatalà a la Universitat Catalana d'Estiu

Divendres marxo cap a Prada de Conflent a presentar el projecte Softcatalà i debatre amb els assistents la situació del català a les Noves Tecnologies. La presentació es fa dins del marc de l'Escola Catalana d'Estiu. Altres anys ens havien convidat però anar fins allà representa un dia sencer. Estic content de que puguem anar enguany i espero que sigui tant positiu com han estat els Premis d'Octubre al País Valencià els cops que hi ha anat.

La meva presentació és el proper divendres 24 d'agost a les 18.00. Serà la següent a de la iniciativa EstatPropi, on el Marc Belzunces i el Toni Hermoso han estat treballant força.

jordi | Tuesday 21 August 2007 - 8:32 pm | | Default | No comments

GNOME 2.20 beta 1

En les properes hores s'empaquetarà finalment la primera versió beta del GNOME 2.20 (veure el full de ruta). A l'esborrany del que serà la nota de premsa oficial de la versió 2.20 hi ha un llistat de les principals millores (un nombre no menyspreable com a resultat del SOC d'enguany). Les meves millores preferides són al Tomboy: possibilitat d'etiquetar notes i la sincronització amb servidors de notes, a l'F-Spot la possibilitat de treballar amb rodets de fotografies, i a l'Evince la possibilitat d'usar anotacions.

Fins fa poc érem tres persones (Jordi Mallach, Josep Puigdemont i jo mateix) que tenim accés al dipòsit Subversion de GNOME per pujar les traduccions. Des de fa pocs dies en Gil Forcada i la Sílvia Miranda tenen accés també ampliant a cinc el nombre total de persones amb accés d'escriptura. Això ha anat molt bé ja que teníem un cert coll d'ampolla per processar totes les correccions, noves traduccions i actualitzacions que s'han fet als darrers mesos al GNOME.

La traducció al català del programari que compren la versió 2.20 beta 1 es troba al 93%. Molt aviat hauria d'estar propera al 100%, com succeïx des fa força anys en les versions finals, ja que ja s'està treballant-hi sobre els mòduls que cal actualitzar. En els últims mesos s'han fet un bon nombre de correccions. La majoria adreçades a donar coherència en l'ús de la terminologia i corregir algunes traduccions poc clares pel context. Crec que la qualitat actual de la traducció està molt propera de la perfecció pels mòduls principals. Fa pocs dies vaig trobar-me a una amiga meva traductora professional que viu a Eire i vam estar durant una hora fent una revisió (proof-reading) de la traducció del GNOME. Només va trobar dues errades molt petites (una en una traducció meva per cert).

On també es reflexa la feina feta els darrers mesos és en la traducció de la documentació que ha passat d'un 5% que teníem a la versió 2.18 a un 17% ja a la versió 2.20. La selecció feta de la documentació a traduir obeïx als mòduls es van considerar més importants. Ens queda molta feina a fer i qualsevol ajuda és benvinguda. Podeu trobar com ajudar a la pàgina del projecte de traducció del GNOME al català.

Aquests dies també ha estat el desè aniversari del projecte GNOME, que s'ha commemorat àmpliament al Planeta GNOME. Al missatge de presentació original d'en Miguel de Icaza s'expliquen les motivicions del projecte. Per cert, en els últims dies amb en Miguel hem estat canviat correus per veure si el proper Mono Summit es pot fer a Barcelona.

jordi | Thursday 16 August 2007 - 7:06 pm | | Default | No comments

Comiat de solter del Marc

Últim comiat de solter de l'estiu. El meu amic Marc es casa. Sincerament no m'agraden massa els comiats i vaig agrair no tenir que pagar el que valia... Una petita successió gràfica dels fets...
Ens recollí una limosine a Francesc Macià. Era fracament impressionant amb un frontal que era d'un Hummer. Ens va donar una volta per tota Barcelona.
El trasto aquest era realment gran i espaios per dins. Va rajar cava a dojos.
Al Marc va tenir alguna sorpresa...
La foto és meva per cert...
També vam tenir una visita inesperada de la qual podríem haver-ne prescindit
I finalment el plat fort. La Sophie Evans. La qual en va indicar molt amablement que no es podien fer fotos :) 
La nit, com no podia d'un altre manera, va ser llarga. Ha estat un bon inici de vacances... :)

jordi | Sunday 05 August 2007 - 5:22 pm | | Default | No comments