gbrainy 0.41 openSUSE and Fedora packages

Thanks to the openSUSE build service (and also to Aaron for doing the original spec file) I have built the packages for gbrainy 0.41 for varius flavors and versions of openSUSE and Fedora Linux distributions. You can dowload them from my space at build service.

Additionally packages for Mandriva and Debian/Ubuntu have been available for some time now.

BTW, happy new year!

jordi | Friday 21 December 2007 - 3:44 pm | | Default | One comment

La Generalitat de Catalunya impulsarà un paquet empresarial lliure

Ahir la Generalitat de Catalunya va presentar el pla PIMESTIC, que té com a objectiu apropar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les petites i mitjanes empreses catalanes i està dotat amb un pressupost de 5 milions d'euros.

Durant la presentació es va comentar que a principis de l'any vinent està previst convocar un concurs públic a per la creació d'un paquet d'aplicacions empresarials en programari lliure i en català per al petit comerç, treballadors autònoms i microempreses (tècnicament empreses de menys de deu empleats).  Aquest paquet inclouria les aplicacions bàsiques necessàries per a la gestió d'una petita empresa com ara un sistema de gestió comptable o un sistema CRM. L'objectiu és fer arribar aquesta solució amb un ventall de serveis de consultoria associats a les empreses a través d'agents dels sector com ara cambres de comerç.

El passat mes de novembre la Xunta de Galicia va presentar un DVD amb una col·leció d'aplicacions lliures per a petites i mitjanes empreses amb el recolzament d'AGASOL (Associació d'empreses gallegues de programari lliure).

Per qüestions d'interès personal, i més recentment de feina, he seguit de prop les iniciatives fetes a Melilla (Melinux per a empreses), el DVD de la Xunta de Galicia o bé Linex per a empreses. Moltes d'aquestes iniciatives, malgrat que benintencionades, han pecat de no donar prou èmfasis al fet que les petites empreses necessiten molta assessoria i ajuda per a dissenyar, implementar i posar en producció sistemes informàtiques. No es tracta només de posar programari al seu abast. Penso que el projecte de la Generalitat ha recollit el testimoni d'aquestes iniciatives prèvies i sembla estar pensat des del principi per cobrir també aquestes necessitats. Bona cosa.

Fa pocs dies s'ha publicat el programa definitiu de la jornada Programari Lliure i empresa del proper 18 de desembre que està organitzada per la Generalitat de Catalunya on precisament es debatran molts d'aquests aspectes i es presentarà aquesta iniciativa amb més detall. Durant la jornada es repartiran de franc còpies del meu llibre Programari lliure i empresa a Catalunya. Experiències empresarials i casos d'èxit publicat per Infonomia.

A la Farga se'n fan ressò també.

jordi | Wednesday 12 December 2007 - 3:31 pm | | Default | No comments

Disponible la primera versió de proves de la Linkat 2.0

Ja es troba disponible la primera versió de proves pública de la Linkat 2.0, la distribució impulsada pel Departament d'Educació. Podeu baixar la imatge ISO del DVD des del lloc web de Linkat.


Les primeres impressions han sigut molt positives. És una versió molt ben acabada i amb una bona selecció de paquets de programari. És també un gran pas endavant respecte a la versió 1 de la Linkat. La versió 2 està basada en Suse Enterprise 10 SP1 però a més inclou els paquets més comuns actualitzats, com ara l'OpenOffice.org 2.3 o el Firefox 2.0.

El principal objectiu d'aquesta versió de proves és obtenir suggeriments, idees i informar de possibles errors. Això ho podeu fer a través del sistema de gestió d'errors per la Linkat. Jo he començat ja a enviar els meus. Està en les mans de tots fer que aquesta sigui la millor versió de Linkat possible.

Per últim com tot programari de proves un advertiment dels desenvolupadors:
Aquesta beta està pensada per fer instal·lacions noves i per tant no l'utilitzeu per actualitzar linkats existents. Així tampoc es recomana que l'utilitzeu en entorns de producció. Pel que fa l'script de configuració d'aula aquest és operatiu i altament configurable per la qual cosa el nom: servidor.intracentre i la ip es poden canviar "a gust del consumidor".

jordi | Saturday 01 December 2007 - 4:52 pm | | Default | No comments