36 anys i projectes pel futur immediat

Ahir vaig fer 36 anys. Gràcies als que m'heu felicitat!

La gossa de la foto és la Nimda, anomenada així pel famòs virus infomàtic (mon germà és un xic friki pels noms).

Probablement per l'edat d'un temps ençà crec que sóc més conscient del valor del temps, quelcom que Sèneca va il·lustrar prou bé, fa quasi bé 2.000 anys. Llegint textos antics te'n adones de com la humanitat ha avançat molt tecnològicament però molt poc com a individus.

De cara als propers mesos, probablement fins març 2009, les meves principals prioritats són:

  • Openbravo. Realment està sent l'aventura professional més interessant que mai he participat. És una sort comptar amb l'equip que tenim (des de els becaris fins l'equip directiu), un projecte sòlid i amb recorregut, i una financiació envejable per les empreses del nostre entorn (prop de 15 milions d'euros). 
  • Aixecar Memento. Memento és una marca de roba, de dissenyadors independents, i per a dona que va néixer fa pocs mesos. Ara mateix estic ajudant a analitzar el mercat, fer el pla de vendes, el pla financer, la web, optimitzar la producció, en resum, aportant la meva experiència en gestió i el que vaig apendre a l'MBA. La moda és un mercat amb fortes economies d'escala, molt competitiu i on realment és difícil fer-se un lloc. Molta gent amb molt talent han fracassat amb projectes des de tendes fins a noves marques. No cal dir que amb la recessió econòmica actual els inicis són força durs. De moment ja tenim punts de venda al Principat i Mallorca.
  • gbrainy 1.0. Crec que gbrainy ha arribat a un punt de maduresa important. Ja és present a totes les distribucions de Linux i inclús a la Wikipedia en anglès. Amb un parell de mesos de feina per introduir-hi millores en l'aspecte i alguns jocs nous podré fer una versió 1.0 de cara al setembre.
  • OpenOffice.org 3.1 en català. Penso que és fonamental gaudir d'un paquet ofimàtic multiplatforma completament en català. Amb l'ajuda del TERMCAT i l'esforç que estem fent tots espero que a finals d'any tinguem una versió completament en català.
  • Em queda molt poc per acabar l'enginyeria superior (fins ara era enginyer inferior imagino) a la UOC. El meu projecte de final de carrera, si me'l accepten clar, es diu Mistelix. Es tracta d'una eina d'autoria de DVD i altres suports digitals. La idea és fer el projecte, entregar-ho, deixar-ho una mica polit per publicar una versió 0.1 i veure com respira la comunitat GNOME. Aquest és un projecte que tinc pensat dedicar-li moltes hores perquè crec que és un àrea on es pot innovar molt al món Linux i on l'experiència d'haver escrit gbrainy em serà molt útil.

L'enfocament en aquests projectes exigeix deixar de banda altres coses com ara les meves contribucions a l'Abiword, al projecte Mono, traduccions del GNOME (excepte per les que he fet jo), Softcatalà en força àmbits, escriure al bloc o qualsevol altre mitjà, anar a conferències (excepte per casos molt concrets), atendre mitjans de comunicació, participar en fòrums o llistes de correus, inclús sortir regularment amb bici.

No és que així perdut l'interès en res de tot això, simplement vull focalitzar més els meus esforços. Addicionalment, després de l'estiu molt probablement viure a caball entre Reus i Barcelona.

jordi | Monday 14 July 2008 - 7:20 pm | ΒΆ | Default | Six comments