gbrainy 1.65

Here we have gbrainy 1.65, a minor bug fixing release. gbrainy is a game that challenges your logic, verbal, calculation and memory abilities.

What is new in version 1.65 from the NEWS file:
Version 1.65
* 2 bug fixes
* Updated and new translations

gbrainy 1.65 is available for download in source code from:

* http://gent.softcatala.org/jmas/gbrainy/gbrainy-1.65.tar.gz
    (md5sum a338ba090d846c07889e5871447f909d)

Additionally, gbrainy is available for all major Linux distributions.

Updated Windows installer

I have also updated gbrainy Windows version to 1.65. Now all the Windows users can enjoy all the bug fixes since the last Windows version published (1.62).

jordi | Sunday 17 April 2011 - 10:26 pm | | Default | No comments

Festa de llançament del GNOME 3.0

Amb motiu de la propera sortida de l'entorn d'escriptori GNOME 3.0 s'organitzen festes arreu del món. La comunitat catalanoparlant no n'és una excepció i celebrarà una festa a Barcelona

La festa és el dijous 7 d'abril a les de les 7 de la tarda i l'emplaçament escollit és:

Centre Golferichs, sala 5a planta
Gran Vía Corts Catalanes, 491.
08015 Barcelona

Durant la festa és farà una presentació del GNOME 3.0, el procés de traducció al català i el GNOME com a entorn de desenvolupament. Teniu més detalls al programa de la festa.

L'assistència és gratuïta i oberta a tothom fins al límit d'aforament de la sala.  L'acte és organitzat per la Fundació GNOME i Softcatalà.

Per saber més detalls sobre la celebració i com arribar-hi, consulteu la web de l'esdeveniment.

Material promocional

Podeu fer-vos promoció als vostres llocs web amb el següent bàner.

jordi | Monday 04 April 2011 - 8:27 pm | | Default | No comments

25è aniversari TERMCAT

Aquest dimecres 6 d'abril el TERMCAT celebra el seu 25è aniversari.

L'acte de celebració inclou la participació de nombroses personalitats del món de les lletres. Tinc previst atansar-me ja que porto temps intercanviant correus amb alguna gent que fa anys que no veig.

 

L'àmbit d'actuació del TERMCAT és importantíssim per qualsevol llengua moderna: la sistematització i la difusió de la terminologia dels diferents àmbits del coneixement. El resultat d'aquesta tipus tasques sempre troba adeptes i retractors en qualsevol llengua. En l'àmbit de les noves tecnologies, la feina més important es va realitzar des de 1998 fins 2004 aproximament, quan es va fixar la principal terminologia en aquest àmbit.

El TERMCAT i Softcatalà van iniciar la seva col·laboració a l'any 1999. Per la seva part el TERMCAT ens ha ajudat a revisar i certificar el Recull de Termes i la Guia d'estil. Els comentaris i suggeriments aportats tots aquests anys han estat importantíssims, així com el segell de la seva feina a la nostra tasca.

Per la nostra part, els hem donat el nostre assessorament en qüestions terminològiques en l'àmbit de les noves tecnologies. La nostra participació, per exemple, en les dues edicions del diccionari de Societat de la Informació penso que va ser força important, des dels inicis amb el buidatge de termes fins tot el procés de revisió que va durar mesos.

Com hem tota relació, hi hagut estires i arronses, potser el més destacat ha estat amb l'ús dels infinitius. Hem intentat documentar-ho i raonar-ho de la forma més rigorosa possible, però de moment les posicions continuen distants. Dit això, continuem col·laborant amb total normalitat.

Avui només em queda donar moltes felicitats als TERMCAT per aquest aniversari i demanar-los que continuïn molts anys més amb aquesta important tasca.

jordi | Sunday 03 April 2011 - 8:44 pm | | Default | No comments