El projecte translation-memory-tools comença a esdevenir un projecte comunitari

Al desembre de 2012 vaig començar a treballar amb l'automatització de les memòries de traducció de Softcatalà. El que anava a ser un script de pocs dies de feina va esdevenir un sistema que descarrega i converteix traduccions de més de 60 projectes, de creació memòries de traducció, d'extracció terminològica automàtica i cerca web. Tot això és el que avui en dia teniu a http://www.softcatala.org/recursos i que vam publicar al maig de 2014 (un any i mig després i 600 commits). Durant aquest temps bàsicament hem estat jo mateix i en Gil Forcada fent netejes perquè el Python semblés Python.

A principis d'octubre a l'Encontro ibérico de traductores de Software libre a linguas minorizadas, en Joan Montané en una sessió sobre eines de traducció va mostrar la web de recursos. Va agradar molt la idea a tots els grups. Des de llavors, hem començat a treballar plegats en com evolucionar una eina que soluciona les necessitats de Softcatalà a una eina que pot resoldre les necessitats de més comunitats lingüístiques.

Tenim més de 45 idees per millorar-ho, i ja hem començat a rebre pull requests al github. Personalment em fa molta il·lusió que altra gent pugui aprofitar la nostra feina i penso que aquesta és una de les meravelles del programari lliure.

Si coneixeu Python i teniu interès a participar sou benvinguts. Teniu tota la informació al projecte translation-memory-tools a github.

jordi | Sunday 19 October 2014 - 10:36 pm | | Default