Nova versió 0.82 en proves del client del Traductor de Softcatalà per a l'Android

Ja tenim llesta la versió 0.82 en proves del client de traducció de l'Android. Us explico una mica els darrers canvis.

Nova funcionalitat

Hem simplificat el disseny eliminant textos i elements no necessaris. Hem migrat a Material Design la qualcosa li dóna un aspecte més modern. Utilitzem una biblioteca que fa que aquest disseny disponible només als darrers Androids funcioni també en versions d'Android antigues.

Hem inclòs l'opció de síntesis de veu què alguns usuaris ho demanaven als comentaris del Google Play. Per fer això usem el motor de síntesis de veu que l'usuari tingui configurat. La varietat de configuracions és gran: l'usuari pot tenir diferents motors de síntesis, alguns idiomes són locals altres requereixen accés a Internet, la qualitat de les veus pot variar significativament, etc. Addicionalment la detecció de llenguatges disponibles va com una castanya (la gent es queixa molt) i per exemple el català el dóna com a disponible en algunes  configuracions de Google quan no hi és. Caldrà anar perfercionant la nostra implementació actual perquè aquesta opció només es mostri a l'usuari quan realment és útil.

Enregistrem amb Google Analytics com l'usuari utilitza l'aplicació  (usa reconeixent de veu, síntesis de parla, quins parells d'idioma, etc). Això ens d'ajudarà a entendre millor com usen els usuaris l'aplicació.

Correcció d'errades

També hem corregit algunes errades importants:

  • Quan tornaves a iniciar l'aplicació no es carregava la selecció de llengua d'origen i destí (i variant valenciana si escau) que l'usuari havia triat.
  • Quan enganxaves texts llargs (p. ex. un fragment llarg d'un article a la capsa del text aquesta creix fins a tapar la traducció. Ara tenim una vista amb desplaçament que permet treballar amb textos llargs.
  • El banner d'anuncis no es centrava correctament quan posaves el mòbil en posició horitzontal ni s'amagava correctament en alguns escenaris.

Podeu accedir a aquesta versió de proves des d'aquí: https://play.google.com/apps/testing/org.softcatala.traductor. Qualsevol comentari o observació és benvinguda.

El codi font és com sempre a GitHub: https://github.com/Softcatala/TraductorSoftcatalaAndroid

jordi | Sunday 16 October 2016 - 08:48 am | | Default