Apaga y vamonos

Fa pocs dies van estrenar a Barcelona el documental Apaga y vamonos del barceloní Manel Mayol. Tenia ganes d'anar-lo a veure des del primer dia, de fet, vaig anar-hi dos cops ja que justament la primera nit que vaig anar-hi havien contra-programat una sessió del BAAF sense que la premsa actualitzes les seves dades (:-

El documental tracta els abusos d'Endesa (la qual està al dia a la premsa econòmica per l'OPA de Gas Natural) al poble maputxe a la zona del riu Bio-Bio durant el procés de construcció de la central hidroelectrica Ralco. A través, de testimonis de maputxes, polítics, i personatges rellevants pel que és l'història, es van narrant els fets. De les moltes coses preocupants, està l'aplicació de la llei antiterrorista contra indígenes o que la practica majoria de testimonis als judicis siguin anònims. L'Endesa que es dibuixa contradeix bastant l'Endesa que promovia el bon rotllo com a patrocinadora del "Fòrum de les cultures".

Malgrat que interessant,  cal dir, que en la meva opinió, el documental queda molt lluny d'obres mestres com Euskal pilota o el català Balseros i que en algunes ocasions està clarament esbiaixat. Els que tingueu interès, encara fan passes al cinema Casablanca a Barcelona.

jordi Tuesday 09 May 2006 - 5:43 pm | | Default

One comment

Toni Hermoso

Si no l’haguessis vist, et recomano el documental Del Roig al Blau.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Del_roig_al..

Toni Hermoso, (Email ) - 10-05-’06 01:00
(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.