El govern català publica la versió 1.0 final de la distribució GNU/Linux d'ensenyament Linkat

Després de bastants mesos de procés de públic de versions premimars el govern català ha publicat la versió 1.0 final de la distribució GNU/Linux d'ensenyament Linkat. El concurs públic per desenvolupar aquesta distribució el van guanyar les empreses Novell i Itscat que han apostat per la tecnologia OpenSuse que és en la que està basada la distribució.

Linkat es troba disponible per a instal·lar a partir de tres CD-ROM, com CD-ROM autònom (live CD) i aviat en DVD. Tant la instal·lació com les eines d'administració i les principals aplicacions incloses: Firefox, OpenOffice.org (amb una versió molt antiga de la traducció de la 2.0x), etc, es troben completament en català. Malauradament, el Mozilla surt en anglès perquè no hi ha el paquet d'idioma instal·lat (he reportat ja l'error). A la versió del CD autònom no hi ha corrector en català per l'OpenOffice.org. Algú sap si això succeïx també ne la versió per a instal·lar?

La incògnita a resoldre en el propers dies és el pla de desplegament d'aquesta distribució al centres d'ensenyament, és a dir, quants centres s'aniran migrant cap a GNU/Linux i en quin calendari.

Al servidor FTP de Softcatalà hem fet una còpia de la versió 1.0 de Linkat des d'on la podeu també baixar.

Actualització: Al portal de l'Xtec ja han publicat la noticia.

jordi Tuesday 12 September 2006 - 8:12 pm | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.