LocalRet publica guies metòlogiques sobre la Societat de la Informació

M'ha assabento a través d'en Ermengol Bota per la llista admpub a Softcatalà que LocalRet publica d'un seguit de guies metodològiques sobre aspectes relacionats amb la Societat de la Informació i adreçades als tècnics municipals i als càrrecs electes locals. Les guies tracten temes com ara El programari lliure, Protecció de dades per als ens locals, La televisió digital terrestre, Xarxes alternatives per a una banda ampla interactiva, La implantació de la tecnologia PLC a les xarxes elèctriques municipals, Tecnologia Wi-Fi, Guia de telecomunicacions mòbils, Plans directors per a la societat del coneixement o Xarxes de TV per cable.

No he pogut llegir totes les guies però he mirat quatre i realment estan molt ben fetes i semblen molt clares i precises. Crec que cal felicitar a LocalRet per aquesta iniciativa.

Llegint la guia sobre programari lliure, la qual recomano especialment perquè és realment força clara, he vist que conté paràgrafs sencers (a partir de la pàgina 27) del meu llibre Programari lliure: tècnicament viable, econòmicament sostenible i socialment just (capítol 2: Avantatges, amenaces i mites del programari lliure) sense reconeixement a l'autor, el que és un trencament de la llicència amb que ha estat publicat (Reconeixement-NoComercial 2.0 de Creative Commons). Ja es veu que l'obra de LocalRet és benintencionada, i té un objectiu que també compateixo (potenciar el programari lliure al sector públic), però m'hagués agradat que anessin amb més cura amb la llicència tractant-se d'un tema que la pròpia obra tracta. En qualsevol cas, me'n alegro que el meu text els servís d'ajut.

jordi Friday 15 September 2006 - 4:09 pm | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.