Eudora esdenvidrà programari lliure i col·laborarà amb Mozilla

Avui l'empresa de comunicacions Qualcomm ha anunciat conjuntament amb la fundació Mozilla que les futures versions del mític client de correu electrònic Eudora (el qual vam traduir a Softcatalà fins la versió 3.06) seran programari lliure i estaran basades amb la tecnologia desenvolupada al voltant del projecte Mozilla Thunderbird. Qualcomm estima que la nova versió lliure estarà disponible durant els primers sis mesos de l'any 2007 i continuarà oferint suport tècnic a les versions comercials d'Eurora.

Però quins són els motius d'una empresa com Qualcomm amb una base instal·lada d'usuaris gran moure's cap a programari lliure? Segons ells mateixos expliquen a les seves preguntes més freqüents sobre aquest anunci:
QUALCOMM ha decidit no romandre en el mercat de clients de correu electrònic perquè no està alineat amb el negoci bàsic o objectius estratègics. Convertint Eudora a un producte de codi font obert, QUALCOMM pot sortir del negoci Eudora mentre encara sosté als usuaris Eudora i millora el client de correu electrònic Eudora a un ritme més ràpid que abans, a través del potència de la comunitat de desenvolupament de codi obert.
Bàsicament vendre llicències d'Eudora ha deixat de ser un negoci. El nombre de d'excel·lents clients de correu electrònic de programari lliure disponibles per a totes les plataformes que van des de Evolution fins a Thunderbird passant per Kmail o SeaMonkey fa realment molt difícil continuar cobrant per un producte en un mercat on aquest ha esdevingut commodity. A més, especialment difícil quan alguns d'aquests clients com Evolution tenen funcions avançades adreçades també al món empresarial (gestió de calendaris, integració amb servidors propietaris, etc).

jordi Wednesday 11 October 2006 - 4:36 pm | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.