Universitat endogàmica

Al suplement d'economia de la Vanguardia d'ahir diumenge hi havia un article sota el títol endogàmia a la universitat, universitat provinciana.

A l'article hi havia dades esfereïdores:
Segons un estudi del Centro Superior d'investigacions Científicas (CIS) un 93% dels que varen obtenir una plaça a un departament universitari treballaven a ell abans de que els hi fos concedida.  Aquesta proporció és d'un 50% a França, un 17% al Regne Unit i d'un 10% als Estats Units.  L'estudi apunta que el 64.5% de persones que van obtenir la plaça eren els únics candidats mentre que a països com Alemania s'exigeix un mínim de 5.
La meva percepció havent treballat i tingut relació amb el sistema universitari, més les converses amb amics d'aquest món, coincideix totalment amb el que s'explica l'article. Lògicament no vol dir que a tots llocs sigui així però que és clarament la tònica general.  No s'ha descobert la sopa d'all.

A més de la precària situació de la recerca i dels professionals d'aquesta àrea en aquest país, he trobat sempre indignant que un lloc que hauria de ser meritocràtic per definició acabi sent dominat per un sistema endogàmic que només beneficia a uns pocs i va en contra d'una universitat pública de qualitat. Mentrestant alguns afectats organitzen un Congrés contra la corrupció al sistema universitari. Un esforç lloable però insuficient ja que cal un canvi molt profund la cultura d'aquestes organitzacions, cal recordar, pagades per tots.

jordi Monday 20 November 2006 - 8:03 pm | | Default

two comments

Anna

Jo vaig deixar la universitat cansada de clans… una realitat trista.

Anna, - 20-11-’06 23:53
quelet

la Universitat és un sistema molt complex! Us suggereixo que feu un cop d’ull a l’entrada del meu blog http://cenug.onyar.net/diari/edunomia/ar..

quelet, (Email ) (URL) - 07-12-’06 16:23
(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.