Google signa un acord amb biblioteques catalanes per digitalitzar part del seu fons

Google i la Biblioteca de Catalunya han presentat avui en roda de premsa conjunta un acord mitjançant el qual Google tindrà accés al fons de cinc biblioteques catalanes per a la seva digitalització. Ells libres que es digitalitzaran són aquells que han passat al domini públic i que podrien representar un fons d'uns 300.000 volums (dels quals no s'ha especificat quina part es digitalitzaran).

Les biblioteques que han signat l'acord són la biblioteca del monestir de Montserrat, biblioteca pública episcopal del seminari de Barcelona, biblioteca del centre excursionista de Catalunya, la biblioteca de l'Ateneu Barcelonès i la Biblioteca de Catalunya.

Aquest acord permetrà a Google publicar en línia aquests volums i fer-los accessibles a través d'Internet. Algunes de les obres d'aquests fons són tant antigues que la seva simple consulta pot ocasionar-les danys. Aquest projecte pot tenir un gran impacte en la quantitat i qualitat de textos disponibles en català a la Xarxa en els propers anys. De totes maneres, no és l'únic projecte d'aquest tipus en llengua catalana, de fa molts anys hi ha el projecte Gutenberg amb objectius similars.

Fa pocs mesos a Softcatalà vam publicar un article d'en Miquel Térmens sota el títol Digitalització dels llibres de les biblioteques que fa un repàs exhaustiu sobre les diferents iniciatives de digitalització que hi ha actualment en marxa.

Actualització: A LaMalla també en parlen.

jordi Wednesday 10 January 2007 - 12:54 pm | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.