Petició per garantir l'accés lliure als resultats de la recerca pública

L'Ignasi Labastida de Creative Commons i altres persones durant el dia d'avui m'han fet arribar informació sobre la petició que s'està promovent per demanar que es garanteixi l'accés lliure als resultats de la recerca pública.

L'European Research Advisory Board de la Comissió Europea, en un estudi publicat recentment, recomana l'adoptació de polítiques que permetin l'accés obert als resultats de la recerca. Teniu els documents a:

http://europa.eu.int/comm/research/science-society/pdf/scientific-publication-study_en.pdf
http://ec.europa.eu/research/eurab/pdf/eurab_scipub_report_recomm_dec06_en.pdf
http://erc.europa.eu/pdf/open-access.pdf

Un consorci d'organitzacions europees que treballen en l'àrea de comunicació acadèmica estan impulsant una petició a la Comissió Europea per demostrar el recolçament a aquestes recomanacions per part de la comunitat recercaire europea.

Es poden sumar a la petició investigadors a títol personal, universtiat o institutcucions de recerca a través de la pàgina:

http://www.ec-petition.eu/

Algunes de les organitzacions que provouen la petició són JISC (Joint Information Systems Committee, UK), SURF (Netherlands), SPARC Europe, DFG (Deutsches Forschungsgemeinschaft, Germany), DEFF (Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek, Denmark.
jordi Monday 22 January 2007 - 09:53 am | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.