El reproductor Banshee

A l'octubre del 2005 vaig escriure per primer cop en aquest bloc del Banshee. Banshee ha evolucionat molt des de llavors i volia tornar a comentar-lo. Sóc conscient que hi ha força usuaris catalano-parlants perquè m'arriben missatges regularment amb qüestions o bé amb suggeriments per la traducció (gràcies Sílvia, Gil, Toni i a la resta que m'heu enviat millores!). El que va començar sent una aplicació modesta i desconeguda ha anat agafant el seu propi espai dins del món dels reproductors d'àudio lliures, que cal dir, és força ampli. En els darrers mesos el Rhythmbox, un dels altres reproductors per GNOME, també ha evolucionat força i ara mateix ambdós tenen funcionalitat i aspecte semblants inspirats al seu torn en l'iTunes d'Apple.

La última versió és la 0.12.1 que es va publicar l'1 d'abril. Entre les interessants que trobo:
  • Complet reproductor de música amb llistes intel·ligents a través de la definició dels paràmetres que han de complir les cançons per ser incloses a la llista (de forma semblant a com es configuren els filtres de correu).
  • Completa gestió de Podcasting integrada. Permet manegar les subscripcions molt còmodament. La comunitat Podcatalà ofereix una bona selecció.
  • Compatibilitat amb l'iPod incloent-hi suport per DAAP. Permet treballar amb els iPod d'una forma molt semblant al iTunes d'Apple original. Per cert, si teniu un iPod us pot interessar el Linux per iPod.
  • Ràdio per Internet. Funciona com a reproductor de ràdio i ve preconfigurat amb unes 40 emissores.
  • Integració amb Last.fm per recomanacions de grups i cobertes dels dics.
  • Possibilitat d'enregistrar CD-ROM directament amb un sol clic.
Darrerament també s'han fet proves per executar Banshee sota Windows però encara es troba en un estat embrionari. Precisament uns dels projectes aprovats aquesta setmana pel Google Summer of Code és el porting de Banshee a plataforma Windows.

Per cert, aquests dies s'ha està parlant força del Sansa Connect, un nou giny de reproducció d'àudio amb Wifi que està basat en Linux i que utilitza Mono com a plataforma.

jordi Saturday 14 April 2007 - 8:01 pm | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.