Microsoft obre els seus formats

Estic a un descans a la feina amb un cafè i penso vaig a veure que expliquen a l'Avui que l'actualitat està interessant aquests dies. Em trobo:
Microsoft anuncia l'obertura dels codis dels seus programes
Sí que ha canviat el món aquesta tarda penso ;) Llegeixo l'article i efectivament no han entès un borrall. El que obren són les especificacions dels seus formats i protocols tal com explica Microsoft al seu lloc web i no pas el codi.

Sembla ser un pas endavant per part de Microsoft. Així ho entenem a la comunitat Abiword, la documentació servirà per millorar el wv, i així ho entenen també els desenvolupadors de Samba. Encara hi ha coses que fan certa pudor com que no perseguiran legalment als programadors de programari lliure no comercial. I els del programari lliure comercial? Sembla que volen seguir en la línia dels acords Novell/Microsoft. Mala cosa.

Cal dir que Microsoft va rebre una "petita empenta" per part de la Unió Europea el passat setembre per tal d'obrir les especificacions del seus formats. Totes les empentes ajuden perquè sinó molt probablement encara haurien trigat uns anys més. El moment de fer públic aquest anunci està probablement relacionat amb la decisió que s'ha de prendre molt aviat (25 al 29 de febrer) sobre la estandardització del seu format Open XML.

jordi Thursday 21 February 2008 - 8:40 pm | | Default

No comments

(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.