El TERMCAT publica una eina lliure per a la creació de diccionaris terminològics

El Termcat ha publicat avui el GesTerm, una eina que facilita l'elaboració de diccionaris multilingües especialitzats i que es pot descarregar lliurement. Es tracta d'un gestor de terminologia que facilita les principals tasques associades al treball terminològic: creació i manteniment de fitxes terminològiques amb diversos camps com ara denominacions, definicions o equivalències, cerques avançades de la informació i generació de documents amb format de diccionari que es poden imprimir i compartir. L'aplicació és multiplataforma, de manera que es pot utilitzar en un entorn.

L'eina està escrita en Java i la podeu descarregar el codi font directament del seu lloc web. D'acord amb la seva pàgina el programa ha estat alliberat amb una llicencia GPL versió 3.

Els he escrit per demanar-los dues coses: si poden incloure la llicència amb la distribució del codi font i si poden publicar instruccions de com construir el programari (no les he trobat, potser hi són).

Que les administracions publiquin els seus desenvolupaments sota llicències lliures hauria de ser el seu modus operandi normal, malauradament, estem lluny de que així sigui. Per aquest motiu, vull agrair especialment que el TERMCAT hagi publicat aquest recurs lliurement.

jordi Thursday 28 February 2008 - 2:49 pm | | Default

One comment

Víctor Pàmies

Jordi, no sé si ja t’han fet cas o si ja hi era, però hi ha un apartat amb l’enllaç al codi font.

Víctor Pàmies, (Email ) (URL) - 28-02-’08 17:06
(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.