Notícies varies d'Ubuntu

Avui a Vilaweb publiquen una entrevista i notícia rellevant per la gent que treballem amb programari lliure en català: un membre de Softcatalà, nou coordinador de traduccions d'Ubuntu. Es tracta d'en David Planella que ha acceptat una oferta a Canonical per treballar en la coordinació de traduccions d'Ubuntu. Felicitats David, estic segur que faràs una gran tasca, i segur que també tindràs feina a cabassos. Hi ha més de 150 esforços de localització d'Ubuntu i alguns temes que fa temps coneixem.

En David no és el primer català ni col·laborador de Softcatalà que treballa per Canonical, ja que en Jordi Mallach també ho va fer als inicis. Tampoc és la primera persona que la seva tasca al voluntariat en aquest àmbit li ajuda a trobar una feina. Sense anar més lluny, cada sis mesos o així em truquen per verificar referències de traductors que inclouen la seva experiència de traducció a Softcatalà al seu currículum. En Quico Llach, peça fonamental a Softcatalà durant molts anys,  també va ser contractat per Google per la seva tasca a Softcatalà. Esperem que molta altra gent pugi fer el salt de ser remunerat per allò que gaudeixen fent.

Aquest dissabte a l'Internauta de Catalunya Ràdio es parlarà també d'Ubuntu, en concret en Jordi Monteagudo i en David Planella (enllaç al nou bloc). El 23 d'abril (Sant Jordi) s'allibera la propera versió d'Ubuntu. S'estan organitzant festes arran del país per rebre aquesta nova versió, de la comunitat catalana d'Ubuntu podreu trobar-ne els detalls.

jordi Wednesday 08 April 2009 - 07:28 am | | Default

One comment

josep

El programa de "L’internauta" que parla d’Ubuntu ja es pot escoltar a http://audios.catradio.cat/multimedia/mp..

josep, - 08-04-’09 13:29
(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.