Disponible la versió de proves de la Linkat 3.0

Aquest cap de setmana s'ha publicat la versió de proves de la Linkat 3.0. A Softcatalà ens hem fet mirall de la imatge ISO que pesa 4.2Gb. La distribució Linkat està impulsada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, s'adreça al sector d'ensenyament i es troba completament en català.

La versió 3.0 està basada en la distribució OpenSuse 11.1, a diferència de les anteriors, què estaven basades en Novell Linux Desktop. Inclou OpenOffice.org 3.0, el Firefox 3.0 i el GNOME 2.24.

Si teniu dubtes sobre la instal·lació us podeu adreçar als seus fòrums d'ajuda. També podeu reportar qualsevol errada que trobeu o millorar que volgueu proposar al seu sistema de gestió d'incidències.

Aquest dies també s'ha anunciat la Ubuntukat, un esforç per una Ubuntu catalanitzada pel sector educatiu. En Jordi Massaguer a la llista admpub fa una reflexions interessants, amb les que coincideixo plenament.

A part del que comenta en Jordi, penso que el problema de la LinkAt no és el programari, sinó dels reptes que representa en termes de gestió del canvi entre els usuaris, i sobretot, de voluntat política per part de l'administració per donar un impuls sense titubejeos a aquesta iniciativa. Mentre no hi hagi un impuls clar per part de l'administració, com ha succeït a Extremadura o altres indrets, Linkat continuarà sent un petit gra de sorra amb l'empenta d'un petit grup de persones compromeses amb recursos insuficients per tirar cap endavant el projecte amb garanties i l'abast que caldria.

jordi Monday 29 June 2009 - 4:08 pm | | Default

One comment

Eduard

Tal i com apunta en Josep Sànchez en "el seu missatge a la llista del ubuntu.cat":http://llistes.cpl.upc.edu/pipermail/ubuntucat-equip/2009-June/003446.html valdria més centrar els esforços en edubuntu. És tracta de una situació molt semblant a la que comentaves en "la teva anterior entrada del Sabio Frestón":http://gent.softcatala.org/jmas/bloc/pivot/entry.php?id=420 Amb la (poca) gent que estem disposats a contribuir, més valdria unificar esforços que no pas dispersar-los.

Eduard, - 30-06-’09 13:10
(optional field)
(optional field)

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.